Меню Закрити

Бандажі і медичне обладнання від організації «United for Ukraine»

Волонтерський центр Тернопільського національного медичного університету 25 травня 2022 року отримав від Тараса Лисого (Taras Lysyy), котрий проживає у США, велику партію засобів медичного призначення, які є вкрай важливими для зупинки кровотеч в разі поранення. У вантажі також було обладнання для хірургів-ортопедів, зокрема два набори інструментів для ампутацій кінцівок і стерилізаційні бокси, інструменти для фіксації кісток у випадку складних травм і декілька наборів кісткових фіксаторів.

Пан Тарас є випускником нашого вишу, а також членом благодійної організації «United for Ukraine» (U4U). Саме силами цього об’єднання небайдужих людей вдається отримувати необхідні для наших захисників засоби для порятунку життя.

Волонтери ТНМУ передають засоби медичного призначення безпосередньо на фронт для потреб санітарних і медичних частин наших військ. Медичне обладнання надійде в ортопедичне відділення Тернопільської обласної клінічної лікарні, де зараз на лікуванні перебуває багато поранених військових.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.