Меню Закрити

Фахове стажування доцента кафедри гістології та ембріології ТНМУ у рамках програми «Erasmus+ KA107 Project 2019-2022 Teaching Staff mobility»

З 9 до 13 травня 2022 року доцент кафедри гістології та ембріології Соломія Крамар проходила стажування за програмою «Erasmus+ KA107. Teaching Staff mobility» в Університеті Сантьяго де Компостела (Іспанія).

Університет Сантьяго-де-Компостела (The University Of Santiago De Compostela, USC) – один з найстаріших вишів Європи, що діють дотепер. Університет було засновано понад 500 років тому. За кількістю студентів заклад постійно входить до TOP15 в Іспанії. В університеті діє 30 факультетів та шкіл, 30 дослідницьких центрів.

Соломія Крамар стажувалася на кафедрі морфологічних наук під керівництвом завідувача кафедри, професора Хосе Луїса Лабандейра-Гарсії та у супроводі секретаря кафедри Ани Ізабель Родрігес-Перес.

Соломія Крамар з колективом кафедри морфологічних наук медичного факультету Університету Сантьяго де Компостера.

У навчальних кімнатах анатомії та гістології.

Працівники кафедри морфологічних наук також продемонстрували програмне забезпечення, яке дає можливість покращити розуміння предмету студентами, ознайомили з гістологічною лабораторією, в якій виготовляються гістологічні препарати для навчального процесу.

За період мобільності студентам першого курсу медичного факультету було прочитано лекції з предмету «Спеціальна гістологія» на теми «Орган зору», «Сітківка», «Орган слуху та рівноваги. Введення в патологію». Також проведено практичні заняття зі студентами в межах теми «Гістологія органів чуття».

Під час занять.

Соломія Крамар також ознайомилася з організацією роботи наукових досліджень кафедри морфологічних наук, відвідавши з цією метою Центр досліджень молекулярної медицини та хронічних захворювань (CIMUS).

У холі Центру досліджень молекулярної медицини та хронічних захворювань.

У супроводі професора кафедри Хуана Суарес Кінтанільї Соломія Крамар відвідала громадський центр здоров’я Сантьяго де Компостела (Galician Health Service, Centro de Saude das Fontinas), де мала можливість поспостерігати за наданням медичних послуг населенню.

На «краю світу». Мис Фіністерра. Нульовий кілометр.

Неоціненний досвід, набутий за час мобільності стане добрим супутником у навчанні студентів Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського, дасть поштовх для нових ідей з покращення методики проведення занять.

Стажування створило нові можливості для співпраці між Університетами Сантьяго де Компостела та Тернопільським національним медичним університетом.

Висловлюю щиру подяку адміністрації та відділу міжнародних зав’язків Тернопільського національного медичного університету, а також куратору мобільності «Erasmus+ KA107. Teaching Staff mobility» Ізабель Баррейро та завідувачу кафедри морфологічних наук професору Хосе Луїсу Лабандейра-Гарсії за надану можливість бути учасником програми.

Доцент кафедри гістології та ембріології Соломія Крамар.