Меню Закрити

Волонтерський центр ТНМУ отримав допомогу з Ельбльонґа

3 червня 2022 року волонтерський центр Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського отримав 100 кг засобів медичного призначення від Воєвудської лікарні в Ельбльонґу. Логістику забезпечувала Ольга Плешканьова.

До гуманітарного вантажу увійшла велика кількість проти опікових пов’язок, катетерів, гіпсових бинтів, внутрішньовенних катетерів.

Цю передачу до ТНМУ привезли Річард Вілсон (Richard Wilson), Кевін Райсон (Kevin Raison), Вівек Чатурведі (Vivek Chaturvedi). Вони є громадянами США І Польщі, але від початку війни працюють волонтерами в Україні. Кевін і Річард започаткували проект «Соняшник» (The Sunflower Project (USA)). Вівек став їхнім партнером у дочірній організації в Польщі. За допомогою проекту чоловіки збирають кошти на придбання пального, щоб вчасно доставляти гуманітарні вантажі з Польщі по всіх містах України. Польща сьогодні стала великим гуманітарним хабом, куди небайдужі люди надсилають допомогу для України. (Детальніше про The Sunflower Project тут: https://www.bluestarsunflower.org/). Щиро дякуємо цим відважним чоловікам за їхню працю.

Висловлюємо щиру подяку медикам з лікарні міста Ельбльонґ за допомогу. Усі засоби медичного призначення будуть передані у військові госпіталі та медичні частини військових частин. Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.