Меню Закрити

Волонтерський центр ТНМУ отримав гуманітарну допомогу від американської спільноти

Волонтерський центр Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського 3 червня 2022 року отримав гуманітарний вантаж від американської спільноти. Це стало можливим завдяки ініціативі родини Варшавських (Нью-Йорк, США). Двоє синів цієї сім’ї навчаються у ТНМУ в навчально-науковому інституті медсестринства: Роберт здобуває рівень магістра, а Даніел є студентом першого курсу на бакалавраті. Наші студенти побачили інформацію про діяльність волонтерського центру в ТНМУ і звернулися з тим, що вони можуть також нам допомогти.

Ця родина у США загітувала американську спільноту  об’єднатися для допомоги Україні. Вони винайняли склад для зберігання гуманітарної допомоги. Спільнота американських активістів купує за свої гроші медикаменти, засоби медичного призначення, продукти харчування і т.д. Вони отримують запити  від волонтерських центрів України і стараються задовольнити потреби. Громадяни США постачають необхідне через Польщу до Львова у логістичний хаб. Логістику забезпечувала директор навчально-наукового інституту медсестринства, професор Світлана Ястремська.

Загалом до ТНМУ надійшло 1717 кг вантажу, в якому лікарські засоби становлять 1392 кг, засоби гігієни – 55 кг, продукти харчування – 280 кг.

Упродовж цього тижня значна частина цієї допомоги уже спрямована у військові частини, військові госпіталі, більшість з яких працюють і захищають Україну у «найгарячіших» точках бойових дій.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.