Меню Закрити

Тернопільський національний медичний університет започаткував співпрацю із відомою міжнародною мережею клінічної епідеміології – RECIF

RECIF – це міжнародна асоціація для медичних працівників (науковців, лікарів, фармацевтів, біологів, парамедиків), які прагнуть поглибити свої знання в галузі клінічної епідеміології, планують та безпосередньо проводять клінічні дослідження та в подальшому беруть участь у формуванні настанов по веденню пацієнтів з різними захворюванями. Члени асоціації є координаторами дослідницьких програм.

Дана асоціація вперше створена у Ліоні у 1988 р.. На сьогодні вона об’єднує європейську гілку   RECIF-EuroMedclen та франкомовну африканську філію INCLEN.

RECIF проводить такі навчальні програми: “Методологія клінічних досліджень” – двотижневий курс, який складається із 100 годин практичних та теоретичних занять, після якого учасники мають скласти індивідуальний протокол дослідження, а також 4 тижневий цикл інтенсивного навчання, який передбачає статистичний аналіз вже створених баз даних. Дані програми організовуються спільно із CEREC Ам’єн та університетом, який приєданий до мережі  RECIF.

Тернопільський національний медичний університет став першим українським навчальним закладом, який став учасником асоціації RECIF.

Особливу вдячність висловлюємо професору Pierre DUHAUT з Ам’єну, який з великим ентузіазмом працює над налагодженням наших контактів та проведенні перших навчальних програм для українських медичних працівників, науковців.