Меню Закрити

Курси англійської мови у ТНМУ

Впродовж півтора місяці, а саме з 16 травня і до кінця червня 2022 року, у Тернопільському національному медичному університеті імені І.Горбачевського тривали курси з поглибленого вивчення англійської мови для працівників університету, які проводили викладачі кафедри іноземних мов у системі teams.

Онлайн заняття відбувалися двічі на тиждень, у понеділок та четвер о 15.30, у формі дискусій, уроків на вдосконалення знань з комунікації, граматики й вимови, пізнання нової культури. Було створено 2 окремі групи за рівнем володіння англійською мовою, загалом навчалося 35 осіб.

Курси розпочалися зі вступного заняття завідувача кафедри іноземних мов Надії Федчишин і доцента Марії Кічули. Надія Орестівна підкреслила важливість володінням іноземної мови на належному рівні, а також значимість мови в системі глобалізації України в освітньому просторі.

На першому занятті вивчили запит слухачів і побажання: спілкування із закордонними колегами для розширення свого кругозору та розширення професійних сфер діяльності; необхідність читати англійською мовою професійну літературу та наукові видання (статті) тощо. Викладачі зацікавлені у навичках вільного спілкування англійською, у засвоєнні лексичного багажу, необхідного як для участі у міжнародних конференціях, так і для різних стажувань за кордоном. Спеціальними тестами визначили рівень англійської мови слухачів курсів. Встановивши базові знання слухачів курсів, від яких потрібно відштовхуватися, викладачі склали програму навчання з акцентом на  комунікативному методі, а саме моделюванням реального, професійного спілкування.

Курси охопили усі напрями знання англійської мови: граматика, письмо, аудіювання, читання. При розробці програми курсів викладачі орієнтувалися на загальноєвропейські рекомендації щодо вивчення англійської мови на рівень В1-В2. Саме тому на заняттях акцентувалася увага на професійній лексиці, що дасть можливість комфортно почувати себе в науково-професійному середовищі, адже сучасний викладач і науковець має володіти, як мінімум, однією-двома іноземними мовами, адже сьогодні це не просто показник освіченості і рівня інтелектуального розвитку людини, але й відкритість до постійної самоосвіти.

На прикінцевих заняттях завідувач кафедри Надія Федчишин подякувала викладачам кафедри, доцентам Марії Бобак, Іванні Гуменній, Галині Кітурі, Марії Кічулі, Галині Кліщ, Ользі Колодницькій, Ірині Прокоп за проведення занять. Інформацію подала доцент кафедри Марія Кічула.