Меню Закрити

Гуманітарна допомога від Товариства «Свята Софія» у Римі

Волонтерський центр Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського 30 червня 2022 року отримав гуманітарний вантаж від Товариства «Свята Софія» та парафіян Собору Святої Софії у Римі (Італія). Ініціатором допомоги Україні в час війни є настоятель храму і голова організації отець Марко Семеген, який є випускником Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого. Згодом він продовжив навчання в Папському східному інституті в Римі. Священик родом з міста Бережани.

До ТНМУ благодійники передали 350 кг лікарських засобів і 250 кг засобів медичного призначення. Логістику забезпечували представники Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосипа Сліпого.

Отець Ігор Драпак, який є священиком УГКЦ і капеланом Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського, розповів, що Товариство «Свята Софія» має давні благодійні традиції, оскільки започатковане патріархом Йосифом Сліпим після його повернення з сибірського заслання. І сьогодні воно активно діє і продовжує допомагати людям у різних ситуаціях. Ігор Драпак додав, що з перших днів війни парафіяни Собору Святої Софії у Римі разом з небайдужими громадянами Італії об’єднали зусилля задля перемоги України.

«Загалом надійшло понад 100 вантажівок гуманітарної допомоги у різні міста нашої країни. В семінарії діє логістичний пункт прийому і перенаправлення того, що приходить з-за кордону. Ми зберігаємо тісний контакт зі священиками, які закінчили нашу семінарію і здійснюють свою духовну місію в Італії, Німеччині чи інших країнах. Вони є активними волонтерами у містах виконання своїх обов’язків і скеровують гуманітарні вантажі до нас. Ми все сортуємо і відправляємо за потребами. Сьогодні ми передаємо ліки і засоби медичного призначення до волонтерського центру ТНМУ, оскільки тут налагоджена співпраця з військовими частинами безпесередньо на передовій. Тому знаємо, що вся допомога надійде чітко у відповідні підрозділи наших захисників», – зазначив Ігор Драпак.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.