Меню Закрити

Волонтерський центр ТНМУ отримав гуманітарну допомогу від переселенки

Цього тижня переселенка Ольга Тедеєва, яка переїхала до Тернополя з Енергодара у перші дні початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, передала лікарські засоби та вироби медичного призначення до волонтерського центру ТНМУ. Жінка отримала їх від своєї подруги з-за кордону і вирішила віддати тим, хто потребуватиме цих ліків найбільше. Вона також принесла енергетичні батончики для наших захисників.

Ольга Тедеєва – одна з тих, кому вдалося виїхати з Енергодара Запорізької області у перші дні окупації. У нашому місті вона перебуває декілька місяців поспіль з двома доньками Мартою і Веронікою та матір’ю Анною.

«Коли я приїхала в Тернопільську область, мій моральний стан був жахливим. Тиждень окупації зламав мене. Здавалося, що я потрапила у паралельну реальність – у Тернополі спокійно, у крамницях все є, люди живуть, працюють. Тим часом в Енергодарі рашисти вбивають українців, залякують, насаджують «рускій мір».  Я пробула в окупації тиждень, але здавалося, що вже ніколи не повернуся до того психологічного стану, який був до війни. Нещодавно моїй подрузі вдалося виїхати з Енергодара. Вона пробула в окупації понад 100 днів. У Тернополі, я приводила її до тями,» – розповіла жінка.

В Енергодарі Ольга мала приватний дитячий садок. З переїздом до Тернополя вона відразу почала шукати роботу в цьому напрямку. «Якось зайшла у дитячу кімнату на масиві «Сонячний». Там святкували дитячі дні народження. Я запропонувала організувати літній табір. Ми з власниками поспілкувалися і дійшли згоди. Тепер у цьому мікрорайоні є дитячий табір», – додала пані Ольга.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Ольги Тедеєвої.