Меню Закрити

ТНМУ виграв грант DAAD для навчання студентів в умовах війни з університетом Вюрцбурга

Війна Росії в Україні має руйнівний вплив не лише на інфраструктуру української системи вищої освіти, а й значно ускладнила навчання студентів, а особливо медиків, для яких вкрай важливе живе спілкування та навчання у стінах лікарні. Завдяки проєкту «UA-MEDSAT: Сателітне навчання студентів-медиків в Україні (UA-MEDSAT: Ukraine MEDical SAtellite Teaching)», який  фінансується програмою Німецької служби академічних обмінів (DAAD) «Україна цифрова: Забезпечення академічної успішності під час кризи (2022)» студенти ТНМУ матимуть можливість покращити свої клінічні навички у осінньому семестрі 2022/2023. Програма орієнтована на швидке впровадження віртуальних курсів з метою допомогти українським ЗВО забезпечити навчання.

Проєкт втілюватиметься спільно з Вюрцбурзьким університетом Юліуса Максиміліана (Німеччина). Це один з найстаріших університетів Німеччини, заснований у 1402 році, який знаходиться у Вюрцбурзі, Баварія. Викладачі медичного факультету у Вюрцбурзі допоможуть розширити фундаментальні комунікативні навички (збір анамнезу, повідомлення поганих новин, консультування та оцінка) та основи клінічного мислення на конкретних клінічних випадків з внутрішніх хвороб, загальної практики, хірургії, гінекології та акушерства, психіатрії та педіатрії.

Проект передбачає асинхронне та синхронне онлайн навчання наших студентів українською та англійською мовами. Планується залучити також студентів Вінницького та Львівського медичних університетів.

Проєкт слугуватиме першою ластівкою майбутньої співпраці між ТНМУ та Університетом Вюрцбурга.