Меню Закрити

Фахівець відділу міжнародних зв’язків та аспірантка кафедри гістології та ембріології ТНМУ у рамках програми «Erasmus+ KA107 Project Teaching Staff mobility» пройшла стажування у Туреччині

Завдяки співпраці між Тернопільським національним медичним університетом імені ІГорбачевського та Ondokuz Mayіs University (Туреччина) працівники нашого закладу мають змогу cnf;edfnbcz проходити стажування на базі одного з кращих вищих навчальних закладів Туреччини.

OMU є відомим великим державним університетом, заснованим у 1975 році в Самсуні, Туреччина. Він налічує 20 факультетів, 23 коледжі, 13 професійних шкіл, 5 інститутів, 1 консерваторію та 24 прикладно-дослідницькі центри. В університеті навчається понад 58 тисяч студентів, працює 2348 викладачів і 3937 співробітників.

18-22 липня 2022 року фахівець відділу міжнародних зв’язків та аспірантка кафедри гістології та ембріології ТНМУ Ірина Іванчук проходила стажування за програмою «Erasmus+ KA107. Teaching Staff mobility» на базі відділу міжнародних зв’язків Ondokuz Mayıs University (Туреччина).

Упродовж перебування в Ondokuz Mayіs University Ірині Іванчук вдалося ознайомитися з особливостями роботи відділу міжнародних зв’язків та офісу ERASMUS+. Одна з координаторів офісу ERASMUS+, Міс Бетул Юлдерім (Betül Yildirim), стала куратором Ірини та приклала максимум зусиль для того, щоб її перебування було продуктивним та пізнавальним. Під час стажування Ірина мала змогу детально вивчити та перейняти досвід роботи відділу міжнародних зв’язків університету, зокрема корисні поради з організації міжнародних стажувань, покращення налагодження міжнародної співпраці, особливості імплементації програми ERASMUS+.

Окрім того Ірина також ознайомилися із особливостями роботи кафедри гістології та організацією навчального процесу. Працівники кафедри люб’язно ознайомили її із методичним та програмним забезпеченням, яке дає змогу заохотити студентів до вивчення предмету та зробити навчання цікавим та інтерактивним. На кафедрі функціонують декілька лабораторій, зокрема Ірина мала змогу спостерігати за роботою лабораторії, де ведуть дослідження стовбурових клітин. У рамках програми відбулася зустріч з завідувачем кафедри, професором Сулейманом Капланом (Suleyman Kaplan), з метою обговорення напрямків майбутньої співпраці. У супроводі доцента кафедри Мехмета Емін Онгера (Mehmet Emin Оnger) Ірина Іванчук мала змогу ознайомитись із кампусом OMU та роботою його головних структур.

Отриманий за час мобільності досвід буде чудовим стимулом для покращення роботи відділу міжнародних зв’язків ТНМУ, стане джерелом нових ідей з покращення роботи кафедри гістології та ембріології, забезпечить налагодження та зміцнення співпраці між партнерськими університетами.

         Ірина Іванчук висловлює щиру подяку адміністрації ТНМУ, заступнику ректора з міжнародних зв’язків Наталії Лісничук та координатору програми ERASMUS+ Тетяні Ковальчук за надану можливість стажування та навчання на базі Ondokuz Mayіs University, а також усім працівникам приймаючої сторони, які зробили це стажування продуктивним та пізнавальним.

Інформацію надала Ірина Іванчук