Меню Закрити

ТНМУ максимально потурбувався про захист студентів і викладачів

Шановні працівники, студенти та абітурієнти!

Сьогодні усіх абітурієнтів і студентів цікавить питання організації освітнього процесу у цьому навчальному році в Тернопільському національному медичному університеті. Ми не можемо чітко сказати, коли закінчиться війна, але ми переконані, що Україні потрібні молоді висококваліфіковані фахівці, які візьмуть на себе відповідальність за розбудову країни. Україна, як ніколи, потребує мудрих, освічених, ініціативних фахівців особливо в галузях медицини, фармації, стоматології, фізичної терапії та ерготерапії, громадського здоров’я. Ми віримо, що це мають бути люди, які у своїх діях і прийнятті рішень керуються цінностями та відданістю Батьківщині. Університет є гнучким до розвитку різних варіантів подій, опираючись на декілька сценаріїв у своїй діяльності, та продовжує повноцінне освітнє життя задля кращого виконання місії ТНМУ та цілей. У цьому навчальному році ми будемо здійснювати освітній процес у традиційному форматі – наживо. Медичні спеціальності передбачають оволодіння практичними навичками і отримання необхідного досвіду за безпосередньої присутності студентів і викладачів. Два попередніх роки в умовах пандемії не дали можливості молодим людям здобувати освіту у повному обсязі.

У цьому навчальному році ТНМУ максимально потурбувався про захист студентів і викладачів – в кожному корпусі є укриття. Всі вони були додатково обладнані, відремонтовані та укріплені, перевірені і затверджені для використання комісією за участі представників ДСНС, які відповідають за цивільний захист населення, фахівців відділу ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області.

У ТНМУ діють три сертифіковані протирадіаційні укриття на вулиці Руська, 12 (морфологічний корпус), майдан Волі, 1 (адміністративний корпус), вулиці Словацького, 2 (біологічний корпус). А також є укриття в інших навчальних корпусах на вулицях Олени Теліги 3 і 7 (центр симуляційного навчання і стоматологічний факультет), Руська, 36 (фармацевтичний факультет), Коцюбинського, 3 (ННІ медсестринства), підвальні приміщення у гуртожитках. Навчання в корпусі на вулиці Дорошенка, 8 відбуватиметься в онлайн режимі. Укриття мають клінічні бази університету, де відбувається практичне навчання студентів.

Усі сховища забезпечені телефонним зв’язком, витяжною вентиляцією, двома входами/виходами, доступом до туалетів і води, освітленням, вогнегасниками, протипожежною сигналізацією. На входах і виходах встановлені таблички «Напрямки руху». За кожним укриттям закріплені відповідальні особи, а чергові і коменданти пройшли інструктаж щодо дій у випадку сигналу «Повітряна тривога».

На відміну від багатьох закладів освіти в Україні Тернопільський національний медичний університет розташований якнайдалі від бойових дій і має нагоду здійснювати навчальний процес у повному обсязі наживо. Ми готові передавати вам свої знання та досвід, оскільки освіта, як ніколи, на часі.