Меню Закрити

Представники ТНМУ взяли участь у зустрічі Фонду Президента України з медичними вишами

17 серпня відбулася зустріч організована Фондом Президента України з підтримки освіти, науки і спорту спільно з Міністерством охорони здоров’я та Cormack Consultancy group. Захід з представниками українських медичних університетів відбулася у змішаному форматі. Тернопільський національний медичний університет на засіданні у Києві представляли проректор з наукової роботи Іван Кліщ та керівник відділу менеджменту проєктів Оксана Шевчук.

Cormack Consultancy group з початком повномасштабної війни росії в Україні за активного сприяння та підтримки Спілки університетів Великобританії зініціював масштабний проект Twinning partner – університет-побратим з Великобританії для українських закладів вищої освіти,«Єднання університетів».

Тернопільський національний медичний університет імені І.Горбачевського завдяки цій ініціативі став партнером Медичної школи Університету Манчестера та веде активні перемовини про широку співпрацю у області освіти, викладання та науки.

Довідково: Медична школа Манчестера – одна з провідних медичних шкіл у Великобританії з чудовими навчальними ресурсами та інноваційним використанням технологій для покращення навчання студентів. Школа пропонує потужну академічну підтримку студентів та викладачів, а також навчання комунікаціїї та клінічних навичок для студентів-медиків.

Університет Манчестера цього річ посів дев’яте місце у світі з майже 1600 міжнародних інституцій із 99 країн у найпрестижнішому рейтингу THE impact ranking

Під час зустрічі представники медичних університетів поділилися своїм досвідом співпраці з британськими університетами та нагальними проблемами вищої медичної освіти в Україні на тлі війни. Піднімалися питання створення та оновлення симуляційних центрів при університетах для практичного навчання, відкриття лабораторій, які дозволять розвиватись не лише фундаментальній науці, а й в подальшому комерціоналізувати дослідження.