Меню Закрити

Волонтерський центр ТНМУ висловлює подяку багаторічному партнеру Тімо Ульріхсу

Волонтерський центр Тернопільського національного медичного університету 5 вересня 2022 року отримав гуманіарну допомогу від багаторічного партнера нашого вишу професора Тімо Ульріхса (Університет Аккон, Берлін, Німеччина https://www.akkon-hochschule.de). Ліки та засоби медичного призначення придбала і передала церковна громада Evangelische Kirchengemeinde Berlin-Kaulsdorf (Німеччина) (https://www.kirche-kaulsdorf.de/).

Приємно, що німецькі благодійники врахували побажання військових госпіталів і наших захисників та придбали те, про що вони просили. У посилці було чимало перев’язувального матеріалу, бандажів, медичних рукавиць і масок, знеболювальних і протизапальних медикаментів, антибіотиків широкого спектру дії та інше. Волонтерський центр ТНМУ висловлює щиру вдячність за цю турботу і бажання допомогти Україні. Щиро цінуємо багаторічну співпрацю з професором Тімо Ульріхсом.

З його ініціативи та участі відбулося чимало спільних наукових конференцій, вебінарів, симпозіумів. Тімо Ульріхс ділився своїм досвідом і знаннями з учасниками ХIV Міжнародних студентських літніх шкіл. Він прочитав лекції і провів низку воркшопів про громадське здоров’я, систему охорони здоров’я в різних країнах, неодноразово читав лекції для студентів Тернопільського медуніверситету.

Завдяки його ініціативі у 2020 році у Тернопільському національному медичному університеті імені І. Горбачевського відбувся Третій міжнародний україно-німецький симпозіум «Громадське здоров’я в глобальному та регіональному просторі – виклики в умовах пандемії COVID-19 та перспективи розвитку», організований та проведений спільно з Акконським гуманітарним університетом Берліну за підтримки Федерального міністерства охорони здоров’я Німеччини. Спільними зусиллями – ТНМУ та Університету гуманітарних наук Аккон (Німеччина) – було організувано серію німецько-українських вебінарів, присвячених питанням протидії COVID-19 та реагуванню систем охорони здоров’я в Україні та світі на пандемію SARS-CoV-2.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.Світлини Миколи Василечка та автора.