Меню Закрити

Український благодійний ярмарок у Твікенхемі від партнерів ТНМУ

Одними з перших, хто надіслав допомогу до волонтерського центру Тернопільського національного медичного університету були Галина Косинська, International Assistance Headquarters for Ukrainians, Українська Ресторація «Prosperity» (Лондон), волонтери та небайдужі громадяни Великобританії. Вони ні на мить не припиняли своєї благодійницької діяльності і досі продовжують підтримувати Україну. 28 серпня 2022 року передмістя Лондона, містечко Твікенгем, перетворилося на мальовничу українську землю. Тут відбувся благодійний фестиваль до Дня незалежності нашої країни, який організувала Аліна Луць разом з волонтерами за підтримки ресторану «Prоsperity». Цей захід відвідало понад 300 українців.

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко разом з дружиною, мер Джуліа Кембрідж та радник Гарет Робертс привітали присутніх, наголосивши на незламності українського духу, стійкості і особливій любові до своєї Батьківщини, яка відчувається далеко за її межами.

Зібрані на фестивалі кошти будуть передані на потреби ЗСУ. Для цього аукціону викладачі і студенти ТНМУ зібрали традиційні українські сувеніри, вишиванки та інше, щоб допомогти виручити якомога більше коштів для наших захисників. Керівник відділу виховної роботи і культурного розвитку Марта Руденко та студентка Олександра Четвертак займалися збором того, що може бути представлено як цінні лоти на аукціоні. Зазначимо, що університетська родина активно відгукнулася активно на цей заклик. Окрім того, ініціативу підтримав магазин «Галерея вишиванок», власники якого наддали вишиванки, гердани та інше. Викладачі кафедри фізичної терапії, ерготерапії та фізичного виховання на чолі з професором Дарією Попович додатково придбали коралі, вишиті скатертини та інше.

Відзначимо скоординовану і чітку роботу української діаспори у Британії. Спеціально до цього свята кондитер Галина Кобрин спекла торт у національних кольорах та з застосуванням української символіки. Всі бажаючі скоштували його під час благодійного фестивалю до Дня Незалежності України.

Також була організована концертна програма з метою популяризації української пісні та мистецтва.

«Від нашого ресторану хочу подякувати Посольству України у Великобританії, послу України у Великобританії Вадиму Пристайку, меру Річмонда Джулії Кембрідж та раднику Гарету Робертсу, представникам «Prosperity Ukrainian Social Club» Аліні Луць і Марії Кур’яновій, Donations Han, танцювальному колективу «Stefaniya», співакам Леоніду Гричаному та Ярославу Шпирку. Окремі слова подяки співакам і музикантам Софії Павліченко (Тернопіль), Алексу Смірнову і Євгенії Шимшир’ян, Катерині Трачук (Львів), Олександру Балабанову (Київ), Марії Якимчук (Ірпінь), а також всім волонтерам, які допомагали в цей день», – зазначила Галина Косинська.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.