Меню Закрити

Волонтерський центр ТНМУ отримав гуманітарну допомогу з Італії

Нещодавно Світлана Дуда і Gruppo Farmacie IGEA SRL (Рим, Італія) передали до волонтерського центру Тернопільського національного медичного університету засоби медичного призначення. Логістикою займалася доцент кафедри педіатрії №2 Вікторія Фурдела, яка співпрацює з італійськими благодійниками упродовж тривалого часу.

Нагадаємо, що Світлана Дуда з Італії, яка є уродженкою Тернопільської області, від початку війни разом з волонтерським центром DeeBee Italia та Gruppo Farmacie IGEA SRL передали понад 300 кг медичних засобів для пацієнтів з діабетом (інсуліни, глюкометри, тест-смужки, інсулінові ручки та голки до них, ланцети тощо), а також посилки з перев’язувальним матеріалом, турнікетами, антибіотики, знеболюючі, левотироксин, медикаменти  невідкладної терапії, термоковдри та інші медичні засоби.    

«Ця жінка і до війни допомагала нам, а з початком повномасштабного вторгнення організувала громаду Рима. Кожного тижня вона надсилала нам по декілька ящиків ліків і засобів медичного призначення. У посилках було все потрібне не тільки для діабетиків, а й турнікети, перев’язувальні матеріали, термоковдри», – розповіла Вікторія Фурдела.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлина Миколи Василечка.