Меню Закрити

Професори ТНМУ представили свої наукові доробки на ХХІІІ Національному конгресі кардіологів України

Науковці Тернопільського  національного медичного університету  імені І.Горбачевського взяли участь у ХХІІІ Національному конгресі кардіологів України, який відбувся з 21-24 вересня 2022 року у м. Києві. На найбільшу в Україні подію року зібралися представники кардіологічної спільноти з різних регіонів нашої держави, щоб разом з іноземними та українськими фахівцями обговорити актуальні новини кардіології та знайти шляхи для імплементації новітніх досягнень світової науки у практику, незважаючи на глобальні цивілізаційні виклики, – російську військову агресію та пандемію COVID-19.

Чотири дні насиченої роботи конгресу: 198 лекторів, 5000 учасників, актуальні новини кардіології та найновіші досягнення світової науки, представлені в чотирьох залах з трансляцією on-line показали, що українська кардіологічна спільнота активно працює на благо здоров`я співвітчизників.

Від Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського доповідь «Оптимізація функціонального відновлення хворих кардіологічного профілю в умовах глобальних цивілізаційних викликів» представила професор Лариса Володимирівна Левицька.

Серед численної медичної літератури видавництва «Медкнига», представленої на конгресі, приємною несподіванкою стали монографії з кардіологічної реабілітації, створені співробітниками кафедри невідкладної медичної допомоги професорами Шведом М.І. і Левицькою Л.Л. Вони залишаються актуальними впродовж майже десяти років та користуються попитом серед лікарів.

«Присвячується захисникам України» – такий надпис на титульному аркуші програми відобразив дух і основну емоцію, яка проходила через серця усіх учасників конгресу кардіологів України, оскільки саме завдяки героїзму наших воїнів ця подія змогла відбутися.

Висловлюємо щиру вдячність ЗСУ за можливість жити і працювати на благо нашої держави.

Слава Україні! Героям Слава!

Лариса Левицька, професор кафедри невідкладної медичної допомоги Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського.