Меню Закрити

У НОК «Червона калина» відбулися навчання з тактичної медицини

9 жовтня 2022 року на базі навчально-оздоровчого комплексу «Червона калина» працівники  кафедри екстреної та симуляційної медицини організували навчання з тактичної медицини у формі гри страйкбол з виконанням тактичних завдань. У навчанні були задіяні студенти-парамедики третього та другого курсу, студенти шостого курсу медичного факультету та професійні гравці страйкболу.

Під час гри її учасники опановували роботу в зоні бойових дій під вогнем з відпрацюванням навичок накладання турнікету – самодопомога, накладання турнікету пораненому побратиму, евакуація постраждалого. Також була змога вдосконалити роботу в умовно небезпечній зоні з виконанням наступних навичок: огляд постраждалого за алгоритмом MARCH, накладання турнікету в умовно небезпечній зоні, тампонування рани, тиснуча пов‘язка, забезпечення прохідності дихальних шляхів.

Команда підтримки складалася зі студентів другого курсу на чолі з викладачами кафедри екстреної симуляційної медицини. Вони тримали тримали тил і дбали про смачний обід та підняття бойового духу гравців.

Щиро дякуємо адміністрації ТНМУ за сприяння в організації  симульованого навчання у наближених до реальних умовах

Інформацію подала Наргіз Джавадова.