Меню Закрити

Професор Віденського медичного університету передав високоточні інструменти для судинних хірургів

Професор Віденського медичного університету Гаральд Тойфельсбауер, який є давнім другом і почесним професором Тернопільського національного медичного університету імені Івана Горбачевського, 13 жовтня 2022 року прибув до України і передав для потреб відділення судинної хірургії Тернопільської обласної лікарні набір дороговартісних інструментів американського виробництва.

«Scanlan International» (https://www.scanlaninternational.com/) є лідером у виробництві хірургічних інструментів з 1921 року. 16 вересня цього року професор Гаральд Тойфельсбауер отримав відповідь на своє звернення від компанії. У листі йшлося про те, що керівництво «Scanlan International» дякує за надісланий запит з проханням допомогти пану Гаральду у виконанні його гуманітарної місії в Україні. Вони висловили впевненість у тому, що надані на безкоштовній основі хірургічні інструменти та інші засоби для хірургії допоможуть рятувати життя українців у ці нелегкі часи. «Scanlan International» передала різні вироби з титану на суму майже 60 тисяч доларів США.

Титан є легким і довговічним матеріалом. Він дає можливість хірургові краще відчувати свої рухи, точніше виконувати всі маніпуляції. За допомогою титанових інструментів усі оперативні втручання робляться у максимально зручний спосіб.

Професор Тойфельсбауер – знаний фахівець у галузі судинної хірургії, який використовує техніку відкритої хірургії і малоінвазивних ендоваскулярних втручань для лікування аневризм і тромбозу судин. Це другий візит Гаральда Тойфельсбауера до нашого міста від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Влітку він також приїздив до Тернополя, щоб прооперувати поранених військовослужбовців.

Щиро дякуємо Гаральду Тойфельсбауеру та компанії «Scanlan International» за цей вагомий внесок у роботу служби судинної хірургії нашого краю.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.