Меню Закрити

Викладачі ТНМУ підтримують Збройні сили України і волонтерську ініціативу студентів

Наприкінці вересня 2022 року кафедра громадського здоров’я та управління охороною здоров’я організувала проведення четвертого наукового симпозіуму з міжнародною участю з громадського здоров’я «Громадське здоров’я в соціальному і освітньому просторі – виклики в умовах глобалізації суспільства та перспективи розвитку» в онлайн форматі.

Враховуючи ініціативу студентів і працівників Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського щодо виготовлення окопних свічок, працівники кафедри вирішили переказати частину коштів, які надійшли від оплати організаційних внесків на симпозіум, на закупівлю парафіну. Представники кафедри громадського здоров’я та управління охороною здоров’я запрошують своїх колег нашого університету, які активно організовують наукові форуми, до матеріальної підтримки Збройних сил України.

Як зазначила ініціатор акції «Зігрій теплом наших захисників» доцент Олена Покришко: «Студентська команда, яка виготовляє окопні свічки, дуже швидко працює і використовує всі матеріали. Щоразу тільки-но закінчуються матеріали, як хтось з викладачів чи тернополян приносить їм все потрібне. Дуже приємно, що представники кафедр нашого університету підтримують волонтерську діяльність студентів».

Висловлюємо подяку професоркам Ользі Денефіль і Надії Яремі  за постійну підтримку. Слова вдячності професору Степану Вадзюку, який приніс команді волонтерів 20 кг парафіну.

Доцент кафедри отоларингології, офтальмології та нейрохірургії Катерина Алексевич взяла участь у розіграші інструменту для скручування паперу. Їй вдалося виграти пристрій, який вона передала нашим волонтерам. «Чесно кажучи, дуже рідко щось виграю. Я знала, що в нашому університеті роблять окопні свічки, тому, побачивши в Інтернеті інформацію про розіграш, вирішила спробувати. Дуже рада, що паперокрут тепер є і в нас, він значно пришвидшить роботу», – розповіла пані Катерина.

Також в роботі команди сприяли доцент Марта Руденко, представники кафедри патологічної фізіології (Руслан Усинський, Олена Кулянда і Катерина Юріїв). Наші волонтери мають значну підтримку з боку жителів Тернополя, які приносять до корпусів ТНМУ необхідні матеріали.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.