Меню Закрити

Викладачі ТНМУ і лікарі-інтерни ділилися методиками подолання стресу

З нагоди Всесвітнього дня психічного здоров’я викладачами кафедри психіатрії, наркології та медичної психології ТНМУ разом з лікарями-інтернами організовано захід «Долаємо стрес разом» в благодійному фонді «Карітас». Для участі запросили внутрішньо переміщених осіб, які зараз проживають у Тернополі. Сьогодні вони є вразливою категорією населення, яка через примусове переселення може відчувати низку негативних симптомів та психічних проявів.

До присутніх на початку заходу звернулася завідувачка кафедри, професор Олена Венгер. Враховуючи складність подій, що зараз переживають українці, лікарі-інтерни у своїх доповідях підняли важливі та актуальні теми, зокрема про методи боротьби зі стресом, тривожністю, а також про здоровий сон та як його покращити.

Усіх присутніх навчали технікам розслаблення, зняття напруги. Кожен бажаючий зміг безкоштовно отримати індивідуальну консультацію спеціалістів. Були роздані буклети з техніками самодопомоги для подолання тривоги, паніки та стресу.

Окремо були проведені заходи для дітей в ігровому форматі з подарунками та солодощами. Ми дякуємо Благодійному фонду «Карітас» за наданий простір для підтримки психічного здоров‘я населення та всім присутнім за участь у заході.