Меню Закрити

Студенти ТНМУ отримали практичні навички надання першої допомоги від інструкторів з Іспанії

Представники команди «TEAM 8» – це колишні військові іспанського легіону, десантники і армійці спецпідрозділів. Вони мають понад двадцятирічний досвід військової служби і вже сім років поспіль є агентами безпеки у різних країнах світу (Нігерія, Перська затока, Сомалі, Сирія, Єгипет, Ліван, Ірак і Афганістан). Члени команди навчають цивільне населення основам надання першої допомоги, тактичної медицини, самозахисту, військово-тактичної підготовки. Від початку повномасштабної війни вони приїхали в Україну і активно допомагали групам розмінування «K9», привезли декілька медичних рюкзаків для службових собак.

Студенти Тернопільського національного медичного університету упродовж двох днів (20-21 жовтня 2022 року) мали змогу пройти тренінги в представників «TEAM 8» і отримати практичні навички з надання першої допомоги. Кожен учасник наприкінці курсу одержав іменний сертифікат.

Важливі знання і вміння отримали Іван Бевзюк, Соломія Сампара, Вікторія Мірошник, Шашват Шукла (Shashwat Shukla), Тетяна Коник, Дмитро Самчук, Василь Козіцький, Енес Бахадір, Гурніш Панесар (Gurnish Panesar), Авніш Панесар (Avnish Panesar), Ілона Новаківська, Наталія Понтус, Дарина Січевська, Світлана Марчук, Лілія Бережницька, Юлія Заброцьк, Руслана Хруставка, Андріана Владика, Андрій Свіржевський, Віталій Вишневський, Тамара Нич, Марк Іванов, Олександр Музичко, Оксана Ягнич, Віталій Іжицький, Умер Салам Дар.

«Зараз для нас це є дуже актуально, бо в такий час не знаєш, що може трапитися і кому потрібно буде надавати допомогу. Добре знати все теоретично, але важливо також правильно організуватися і без поспіху зробити всі необхідні дії. В університеті є окремий предмет з першої допомоги, але ніколи не завадить ще раз нагадати і відпрацювати навички. Тренінг з домедичної допомоги, який організували парамедики з Іспанії, мав особливу атмосферу. Ми мали змогу спробувати накладання турнікетів, відпрацювати методику тампонування рани. Відпрацьовували техніку і швидкість виконання. Загалом іспанці дуже відкриті люди. Звісно, без перекладача не обійшлося, та попри це, всі важливі моменти були зрозумілі. Тренінг тривав чотири години, які пройшли дуже швидко. Дякую Олені Володимирівні Покришко за можливість бути учасником такого дійства, це було класно!», – поділилася враженнями Руслана Хруставка.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини учасників тренінгу.