Меню Закрити

Фахівці ТНМУ обстежили діток в благодійній організації «Дім милосердя»

27 жовтня 2022 року мобільна педіатрична бригада Тернопільського національного медичного університету завітала до благодійної організації «Дім милосердя» у Чорткові. Метою візиту був загальний огляд та надання консультативного заключення про стан здоров`я вихованців закладу. Коллектив виїзної бригади складався зі спеціалістів різних профілів. До його складу увійшли доценти кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією, зокрема педіатри Тамара Воронцова, Світлана Никитюк, Віра Синицька, Ірина Чорномидз, професор Ольга Федорців, ортопед Михайло Процайло, дитячі хірурги Павло Гощинський та Володимир Дживак.

Також участь у роботі команди лікарів взяли професор кафедри дитячої стоматології Наталія Гевкалюк, старший лаборант та аспірант Христина Шкляр, лікар-інтерн-стоматолог Ігор Бобров, асистент кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Ольга Лютата лікар-інтерн кафедри Анастасія Городянська, асистент кафедри неврології Наталія Шалабай, лікарі-інтерни кафедри оториноларингології, офтальмології та нейрохірургії Олег Бачинський та Яна Стадник.

У закладі перебувають діти, які проживають там самі або з батьками. Окрім цього, є внутрішньо переміщені сім`ї. Також на огляд прийшли жителі міста. Загалом було оглянуто 40 дітей, з яких п’ятеро було направлено на оперативне лікування, 14 на стаціонарне лікування та 4 на консультацію до вузько профільного спеціаліста.

Директорка «Дому милосердя» Марія Андрухова згадала попередній візит команди до закладу три роки тому. «Це вже другий візит вашої команди з університету. Тоді був дуже корисний приїзд. Ця команда спеціалістів оглянула дуже багатьох дітей, багато кого возили до стоматолога в Тернопіль. Мама, коли приїжджала, її зустрічали як свою. Нас приймали і ми відчували себе потрібними», – з вдячністю розповіла очільниця закладу.

Пані Марія каже, що користь цьогорічного візиту не менш важлива: «Консультація бригади необхідна, щоб нічого не пропустити. У нас діти особливі і тому медичний супровід – це щастя. Я вірю в те, що не одній дитині сьогодні порекомендують щось таке, що допоможе їй у розвитку».

Проректор ТНМУ з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор Степан Запорожан додав, що вихованці цього закладу, які потребуватимуть додаткового обстеження, університет допоможе привезти до Тернополя і забезпечить надання необхідних послуг.

Після завершення огляду та надання рекомендацій для колективу мобільної бригади директор Чортківського фахового медичного коледжу Любомир Білик організував екскурсію навчальним закладом, яку провів завідувач навчально-методичною частиною Петро Ірха. А після екскурсії лікарі побували у Православній Церкві Святої Покрови, де отець Михайло поділився історією храму та зробив оглядини території.

Студентка другого курсу медичного факультету Олена Гачкевич.

Світлини авторки.