Меню Закрити

Студенти ТНМУ прочитали низку лекцій для старшокласників

Студенти Тернопільського національного медичного університету продовжують реалізовувати низку освітніх проектів. Зокрема 22, 27 та 28 жовтня 2022 року представники медичного факультету Дарина Камінська, Анна Шкробот, Анастасія Шкробот, Валерія Благуляк провели навчальні лекції для учнів десятих та одинадцятих класів Тернопільського академічного ліцею «Генезис» та Тернопільської загальноосвітньої школи №23. Читання лекційного матеріалу і спілкування зі старшокласниками відбулося в рамках освітнього проекту «Sex education». Цього разу до лекцій було залучено понад 100 учнів старшої школи.

У сучасному світі однією з проблем є акселерація підлітків, яка призводить до раннього вступу в статеве життя. Це є причиною підліткових абортів, раннього материнства, зростання кількості хворих на захворювання, що передаються статевим шляхом. На жаль, більшість батьків та вчителів соромляться розмовляти з дітьми на такі теми, а у школах вчителі не можуть коректно донести потрібну підліткам інформацію. Метою цього проекту є підвищення рівня обізнаності підлітків стосовно різних делікатних питань.

На лекції було розглянуто такі питання, як будова чоловічої та жіночої статевої системи, підготовка до перших статевих зв’язків, необхідність контрацепції, важливість вчасної діагностики венеричних захворювань, продемонстровано правильне використання презервативів на макеті.

Такі лекції студенти нашого університету проводять з 2020 року у старших класах різних загальноосвітніх навчальних закладів Тернополя та області. Всього майбутні медики прочитали 64 освітні лекції. Студенти старанно підходять до цього, опираючись на знання з медицини.

 Зі слів організаторки проекту Дарини Камінської, лекції учням надзвичайно сподобались, вони були зацікавлені протягом усього уроку та ставили велику кількість запитань. Більшість запитань стосувалися популярних міфів з соціальних мереж, що ще раз підкреслює необхідність освітніх проектів, які стосуються статевого виховання.

Студентка шостого курсу Дарина Камінська.