Меню Закрити

Студенти ТНМУ виготовляли обереги для благодійного фонду «Промінь сонця»

У бібліотеці Тернопільського національного медичного університету 31 жовтня 2022 року відбувся благодійний майстер-клас з плетіння сонячних коників. У ньому взяли студенти різних курсів і факультетів нашого вишу.

Вибір сплести коника був невипадковим, адже кінь – один з найдавніших і традиційних оберегів нашого народу. Образ коня пов’язаний з сонцем. Він приносить в дім удачу, достаток, світло і тепло. Традиційно, сонячний кінь вважається чоловічим оберегом. Також кінь є визначальною частиною нашої культури. Він символізує не тільки сонце, а ще й захист нашого народу, його волю та непереможний дух.

Майстер-класом проводила волонтерка Тернополя Олена Мудра, яка очолює благодійний фонд «Промінь сонця». Майстриня неодноразово організовувала благодійні акції для допомоги ЗСУ.

На заході був присутній військовий капелан – отець Володимир Андрухів з Тернопільської  44-ї окремої  артилерійської бригади, який освятив вироби.

Учасники майстер-класу, гості бібліотеки висловлюють подяку працівникам університетської бібліотеки, які створили теплу атмосферу для проведення цього заходу. Організували подію та запросили  майстриню студентки медичного факультету Лілія Бережницька (ММ-615) та Тетяна Шевчук (ММ-220).

Кожен спробував створити свій унікальний оберіг. Як зазначили студенти, сьогодні ми змогли створити непереможну атмосферу, в якій «викували» та «загартували» сонячних коників.

Усі вироби будуть відправлені на аукціон в Словаччину, виручені кошти з якого будуть використані на застосунки ЗСУ. Студент факультету іноземних студентів Гурніш Панесар передав для аукціону і власноруч розмальовану футболку (такий майстер-клас відбувся раніше у нашому університеті). Олена Мудра допомогла нашим волонтерам, які виготовляють окопні свічки, з наданням воску і парафіну. Увесь цей матеріал було використано, а свічки уже служать нашим захисникам.

Слава Україні! Слава ЗСУ!

Студентка шостого курсу медичного факультету Лілія Бережницька.

Світлини Миколи Василечка.