Меню Закрити

У бібліотеці ТНМУ  відбулася зустріч з письменницею Людмилою Охріменко

У бібліотеці ТНМУвідбуласязустріч з українською письменницею, волонтеркою Людмилою Охріменко та презентація роману «Оскар», за який авторка отримала спеціальну відзнаку Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова — 2021» за найкращий роман на воєнну тематику.

Представила гостю літературної зустрічі бібліотекарка відділу обслуговування та зберігання фондів Тетяна Ковальська.

Пані Людмила – людина, яка має чітку громадянську позицію. Починаючи від 2014 року вона активно займається  волонтерською діяльністю, їздить на передову. Саме життя підказує їй сюжети для творів. А прибуток від книг віддає на допомогу ЗСУ.

У творчому доробку письменниці — романи «Оскар», «Пригоди мухи в окропі на окупованій території», «Пригоди дорослого Буратіно жіночої статі», «Легка поведінка», збірка «Волонтерські історії», оповідання. Усім її творам притаманна вміло закручена інтрига, динамічний сюжет, яскраво та майстерно виписані герої. Оповідання «Заїда» увійшло до збірки кращих оповідань на інклюзивну тематику «Terra інклюзія 2018» на конкурсі «Коронація слова».

Розповідь письменниці про роман «Оскар», визнаний кращим романом на воєнну тематику у 2021 році, вразила всіх присутніх. Адже «жива» та змістовна розповідь пані Людмили про головного героя з позивним Оскар – це доля справжнього воїна-розвідника, що воює за Україну. Історія появи роману — особлива і непередбачувана. «До мене, як до волонтерки, часто звертаються військовослужбовці, — розповіла пані Людмила. — Так трапилося і цього разу. Я відкрила фейсбук і побачила повідомлення від людини  в однострої: «Мені дуже потрібна ваша допомога!». Згодом з’ясувалося, що військовий звернувся до письменниці з проханням написати книжку, про його долю, службу, полон… «Я прочитала його розповідь, запропонувала пробну главу, і ми дійшли згоди, бо мене зацікавила його історія, а йому сподобався мій художній стиль і відчуття слова», — продовжує пані Людмила.

Спілкування з прототипом героя роману «Оскар» видалося непростим. Але через півроку був написаний роман про долю українського офіцера-розвідника, який потрапив у полон до російських окупантів, з першого дня неволі мріяв про втечу і зробив усе для того, щоб здійснити задумане.  «Сподіваюся, що я виконала свою місію» — стверджує авторка. Адже книжка написана і видана, і вона повинна стати вагомою складовою книжкового світу України.

На завершення Людмила Охріменко відповіла на запитання присутніх і влаштувала автограф-сесію. Творча зустріч пройшла в дуже теплій і затишній атмосфері.

Дякуємо авторці за подаровані бібліотеці ТНМУ книжки!

Переглянути  відеозапис зустрічі з Людмилою Охріменко можна на каналі бібліотеки за посиланням : https://www.youtube.com/https://www.youtube.com/watch?v=NOVklWSD9yU&t=1102s&ab_channel=БібліотекаТНМУ