Меню Закрити

Науковці ТНМУ взяли участь у ІІІ конгресі з міжнародною участю «Психосоматична медицина ХХІ століття: реалії та перспективи»

4-6 листопада 2022 року науковці кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського взяли участь в роботі ІІІ конгресу з міжнародною участю «Психосоматична медицина ХХІ століття: реалії та перспективи». У зв’язку з ситуацією в країні захід, організований Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця МОЗ України, відбувся в онлайн форматі.

Під час конгресу доктор медичний наук, професор, завідувач кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Олена Петрівна Венгер представила слухачам сучасне дослідження на тему «Особливості психосоматичних порушень у жінок-мігрантів».

Зацікавленість у слухачів викликала доповідь «Модель менеджменту ПТСР з коморбідністю лЧМТ у сучасних реаліях» кандидата медичних наук, доцента кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Олени Євгенівни Смашної.

Протягом конгресу були представлені стендові доповіді: «Зміна пристосувальних процесів у студентів-першокурсників в умовах воєнних дій в Україні» кандидата медичних наук, доцента Сас Лесі Михайлівни, «Індивідуально-психологічні особливості учасників бойових дій з непсихотичними психічними розладами, які перенесли захворювання на COVID-19» асистента Коваль Маріанни Євгенівни та «Treatment of depression, anxiety and stress in internally displaced persons in Ukraine: method of biosuggestive therapy» асистента Іваніцької Тетяни Іванівни.

Три дні насиченої роботи конгресу продемонстрували неабиякий інтерес до сучасних досягнень світової науки, які були представлені кращими лекторами. У заході взяли участь лікарі-психіатри, психологи, психотерапевти, лікарі загальної практики, терапевти, педіатри, неврологи, ендокринологи, гінекологи, кардіологи, гастроентерологи, онкологи, хірурги та фахівці інших спеціальностей, які бажали поглибити знання в галузі психосоматичної медицини.