Меню Закрити

Студенти ТНМУ ознайомилися з історією національно-визвольної боротьби

3-4 листопада 2022 року студенти кураторських груп разом з доцентами кафедри Волотовською Н.В. та Ратинською О.М. відвідали Музей національно-визвольної боротьби в Тернополі.

На початку зустрічі присутнімали змогу оглянути виставку, розгорнуту перед приміщенням музею на подвір’ї. Ця експозиція присвячена видатним особистостям України, які зазнали репресій тоталітарного радянського режиму. Серед них Г. Нарбут, А. Горська, В. Стус, В. Чорновіл.

Наступною була виставка з одягом військових, а також окремі предмети побуту і «марки часу», як от криївка, пошкоджені будівельні каски загиблих на київському майдані під час Революції Гідності тощо.

Еволюція військового обмундирування українських воїнів охоплює період від створення загонів УПА і завершується демонстрацією експонатів найсучасніших зразків.

Гід Ігор Войціхівський, доцент Ратинська О.М. із групою ММ-285

При вході до Музею національно-визвольної боротьби – гід І. Войціхівський, доцент Волотовська Н.В., студенти групи ММ-215.

Також прослухали цікаву лекцію від гіда Ігора Войціхівського, який пояснював передумови виникнення широкомосштабного вторгнення в Україну, а також труднощі, з якими стикається сучасне українське суспільство, проаналізував способи протидії їм.