Меню Закрити

Зустріч ректора ТНМУ з новообраним Студентським парламентом

Традиційними в Тернопільському національному медичному університеті є зустрічі адміністрації вишу з представниками студентського самоврядування. Цього року вибори до Студентського парламенту ТНМУ були тривалими через воєнний стан і постійні повітряні тривоги. проте цей процес завершився успішно, студенти зробили своє волевиявлення і обрали тих, хто упродовж цього навчального року буде відстоювати їхні інтереси.

Ректор ТНМУ, професор Михайло Корда зустрівся з представниками Студпарламенту 8 листопада 2022 року. Під час цієї зустрічі було представлено секретаріат студентського органу самоврядування, а потім перейшли до презентації плані і проєктів, а також обговорення питань від студентів.

Голова інформаційного сектору Софія Берегуляк під час своєї доповіді зазначила, що її підрозділ планує реалізувати низку цікавих проєктів. Зокрема мова йшла про SMM Medical Forum, конкурс мемів, навчання основ з емоційного інтелекту і надання першої психологічної допомоги, визначення кращого студента тижня, сворення брендбуку Студпарламенту, освоєння азів медичного права.

Голова сектору дозвілля Святослав Флінта розповів про заплановані акції «Ангели для ангелів», «Військовий Санта», «Миколай про тебе не забуде», проєкти «Що? Де? Коли?», «Серйозні речі для малечі», «Вечір п’ятниці», «Дебатний клуб», «Твоя іграшка» та інші.

Голова сектору освіти та науки Іван Бевзюк запропонував зробити альтернативне анкетування студентів щодо якості викладання у ТНМУ, створити консультаційний центр з написання наукових робіт, організувати науковий форум про важливість наукової і волонтерської діяльності для студентів-медиків, а також організувати можливість додаткової практики для студентів 3-6 курсів з ОСКІ у формі гуртка.

Заступник голови Студпарламенту Аліна Голенко розповіла про Всеукраїнський форум «Вогонь свободи» і запропонувала ТНМУ стати одним зі співорганізаторів.

Голова сектору гуртожитків Віктор Калінчук детально ознайомив з проблемними питаннями щодо умов проживання у гуртожитках.

Голова сектору іноземців Умер Салам озвучив питання, з якими до нього звернулися іноземні студенти нашого університету.

Також представники Студентського парламенту пропонували створити зони для харчування будуть у корпусах за адресами: вул. Руська, 12, вул. Олени Теліги, 3; запровадити оплату картою в їдальнях; змінити час роботи їдальні в 3 гуртожитку з 10 до 18 годин.

Головою Студпарламенту цього разу став Олександр Мехедок, а права студентів відстоюватимуть:

– фармацевтичний факультет – Яна Сенів (ФФ-103), Юлія Коржіньовська (ФФ-202), Аліна Голенко (ФФ-503);

– стоматологічний факультет – Юлія Рогоцька (СС-103), Віктор Калінчук (СС-204), Ростислав Флінта(СС-301), Христина Ходинь (СС401), Максим Лисюк (СС-501);

– медичний факультет – Юлія Золотнюк (ММ-119), Уляна Рудак (ММ-119), Олександр Мігенько (ММ-204), Софія Берегуляк (ММ-213), Іван Бевзюк (ММ-320), Анастасія Колесникова (ММ-304), Олександр Мехедок (ММ 422), Святослав Флінта (ММ-407), Богдан Царук (ММ-512), Віталій Кобрин (ММ-512), Валерія Тарн (603), Дарина Камінська (ММ-602);

– ННІ Медсестринства – Мар‘яна Мисенко (ПБв-232), Єлена Любович (МБв-241);

– факультет іноземних студентів – Umer Salam Dar (IM-241), Syed Mohd Anas Azam (IM-330), Kainat Khawaja (IM-476), Tushar Panchal (IM-542), Shumayel Athar Khan (IM-639);

– представництво гуртожитків – Aagahz (ІМ-435), Іванна Черниш (ММ-416), Олександра Божук (ММ-416), Олександра Волошина (ММ-506).

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.