Меню Закрити

Благодійний захід з нагоди Міжнародного дня студента

З нагоди Міжнародного дня студента 10 листопада 2022 року в актовій залі адмінкорпусу Тернопільського національного медичного університету відбувся благодійний концерт. Його метою було зібрати кошти для потреб ЗСУ і згадати українських співаків, які свого часу представляли Україну на відомому пісенному конкурсі «Євробачення».

Джамала стала другою представницею України, яка виграла цей конкурс. Вона представила світовій спільноті коротку історію свого народу – кримських татар, яких у 1944 році депортували з їх рідної землі. Композицію «1944» виконали Анастасія Слободян, Ліна Сорока, Катерина Біяк.

Цього вечора подяки за активну творчу і громадську діяльність від ректорату ТНМУ вручила керівник центру виховної роботи і культурного розвитку Марта Руденко. Їх отримали Світлана Лобазова, Софія Задорожна, Марія Усова, Ольга Половчук, Мар’яна Крижанівська, Марта Добрянська, Юрій Беднарський, Соломії Лівак, Софія Марущак, Тетяна Шевчук, Віталій Курінчук, Оксана Мельничук, Ліна Сорока, Катерина Біяк, Анастасія Слободян, Соломія Музиченко.

Святкову програму продовжили студенти Марта Добрянська, Мар’яна Крижанівська, Оксана Петришин, Володимир Білінський, Остап Прокопенко танцювальним номером на пісню «Дикі танці». Саме з нею у 2004 році Україна брала участь у конкурсі вдруге. Тоді нашу країну представляла Руслана Лижичко і вперше здобула перемогу у міжнародному конкурсі «Євробачення». Руслана у Туреччині встановила рекордну кількість набраних балів – 280. За всі 49 років існування конкурсу це був найбільший показник серед усіх країн.

У 2010 році українська співачка Alyosha взяла участь у «Євробаченні» з ліричною та емоційною піснею «Sweet people» та посіла 10 місце у конкурсі. Цю пісню на концерті виконала Діана Гандзюк.

Український електрофольгурт «Go_A» посів 5 місце у «Євробаченні 2021». Багатьом шанувальникам припала до душі пісня «Соловей», яку на сцені ТНМУ заспівала Софія Трещук.

У 2018 році від України виступив Melovin, який виконує пісні в жанрі поп-електроніки. Свого часу він переміг у вокальному конкурсі «X-Фактор». Під пісню «Under The Ladder» студенти ТНМУ Ярослав Білик і Софія Деркач виконали чуттєвий бальний танець.

Під час благодійного концерту відбувся конкурс на знання української історії. Команда переможців отримала цінні призи – медичні підручники, які допоможуть у навчанні.

У травні 2006 року в «Євробаченні» взяла участь українська співачка Тіна Кароль, яка посіла 7 місце з піснею «Show me your love». А ось для глядачів в ТНМУ цю композицію виконала Юлія Мудра.

Одним з яскравих учасників міжнародного пісенного конкурсу став Андрій Данилко в образі Вєрки Сердючки. Тоді він здобув друге місце. Студенти ТНМУ у свою чергу постаралися відобразити комедійність цього образу у не менш феєричному номері на пісню «Dancing Lasha Tumbai».

Співачка Злата Огнєвіч представляла Україну на «Євробаченні» у 2013 році і отримала третє місце за виконання пісні «Gravity». Студентка ТНМУ Юлія Юрчук заспівала цю композицію, передавши її зміст і ніжність.

Завершився благодійний концерт колективним виконанням пісні «Стефанія» цьогорічних переможців «Євробачення» гурту «Kalush Orchestra».

Під час заходу відбулася лотерея для глядачів. Кожен, хто зробив благодійний внесок, отримав картку з номером. Ведучі випадковим чином витягували номерки і щасливці могли обрати собі потрібний підручник з запропонованого асортименту.

Ведучими вечора були Олеся Гасюк і Олександр Савчук.
Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.
Світлини Авніша Панесара.