Меню Закрити

Завідувач кафедри психіатрії, наркології та медичної психології ТНМУ взяла участь діалоговому майданчику в рамках Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки

8 листопада доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Олена Венгер взяла участь у діалоговому майданчику «Розбудова стійкої системи послуг з психічного здоров’я, як складова забезпечення добробуту громади». Захід відбувся у Києві за підтримки Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Захід був присвячений розбудові системи послуг із психічного здоров’я у територіальних громадах.

У заході взяли участь Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, керівниця напрямів безбар‘єрність та психічне здоров’я Офісу першої леді України Анна Лущай, посол США в Україні Бріджит Брінк, заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак.

До обговорення долучилися голови громад, експерти, медичні працівники, представники Міністерства охорони здоров’я України та Центрів контролю та профілактики хвороб. Майже 50 представників з фокусних областей проєкту зібралися у Києві, і більш ніж 750 людей взяли участь онлайн.

Учасники діалогового майданчика ділилися успішними кейсами та напрацюваннями у сфері психічного здоров`я, які можуть у подальшому впроваджуватися в інших громадах. Також відвідувачі взяли участь у воркшопі «Практичні кроки з розбудови ефективної системи послуг з психічного здоров’я на рівні громади».

Національна програма психічного здоров’я та психосоціальної підтримки – ініціатива першої леді Олени Зеленської, яка має на меті допомогти громадянам подолати пов’язаний з війною стрес і наслідки пережитих травматичних подій, запобігти розвитку психічних розладів. Розробку та впровадження програми координує Міністерство охорони здоров’я України у тісній взаємодії з українськими та міжнародними фахівцями. Ініціатива реалізується за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Проведення діалогового майданчика «Розбудова стійкої системи послуг з психічного здоров`я як складова забезпечення добробуту громади» стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).