Меню Закрити

Клініцисти ТНМУ відвідали Заліщицький дитячий центр медичної реабілітації

17 листопада 2022 року викладачі Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського з метою огляду маленьких пацієнтів і надання консультацій відвідали КНП «Заліщицький дитячий центр медичної реабілітації». Дітей оглядали викладачі кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією – доц. Шульгай Л.М, доц. Горішний І.М., доц. Чорномидз І.Б., доц. Процайло М.Д., а також з кафедри неврології – ас. Шалабай Н.Т. Загалом клініцисти ТНМУ оглянули 30 дітей віком від двох до 18 років з неврологічними, ортопедичними, гастроентерологічними, пульмонологічними та іншими захворюваннями.

Заліщицький дитячий центр медичної реабілітації розташований в мальовничій місцевості на річці Дністер. Цей заклад спеціалізується на реабілітації, профілактиці, оздоровленні дітей з захворюваннями серцево-судинної, легеневої системи, порушенням осанки,  захворюваннями периферичної нервової системи. Також функціонує центр ранньої медичної реабілітації дітей-інвалідів. Пацієнти отримують різноманітні процедури, а саме душ «Шарко», циркуляторний та висхідний душі, ванни з травами, масажі з лікувальними середниками, підводні масажі та інші. Окрім цього, в Заліщицькому дитячому центрі медичної реабілітації функціонує клінічна лабораторія, два масажних та два ЛФК кабінети, газокамера (соляна печера), кабінети фізіотерапії, функціональної діагностики, аромотерапії і психоемоційного розвантаження. Тут впроваджують нові методи лікування – іпотерапію, аквагімнастику, нордичну ходу, АРТ-терапію, бісероплетіння, орігамі, вишивка, аплікації. Дітей з ДЦП в Заліщицькому центрі медичної реабілітації лікують сауною і кіньми. Завдяки відпочинку в сауні та катанню на конях діти з ДЦП починають тримати голову, сидіти і навіть ходити.

У Заліщицький дитячий центр медичної реабілітації звертається дуже багато батьків зі всіх куточків України. Завдяки щоденній клопіткій роботі колективу, слава закладу розходиться далеко за межі Тернопільщини. Річка Дністер і пляж на березі річки, чудова природа доповнюють відпочинок і оздоровлення дітей.