Меню Закрити

Громадська організація «Інститут дослідження національної спадщини» організувала Михайлівські дні

17-21 листопада 2022 року громадська організація «Інститут дослідження національної спадщини», яка діє в ТНМУ, розпочала низку заходів в рамках Михайлівських днів. Всі події мають національно-патріотичний і культурний характер. Завдяки цим заходам було поповнено базу медичного університету інвалідними візками та ходунцями. Так з ініціативи «Інституту дослідження національної спадщини» за підтримки адміністрації ТНМУ 17 листопада відбулося відкриття меморіальної дошки криянину Івану Климишину (псевдо Крук).

З вітальним словом виступив керівник громадської організації, професор Леонід Кравчук. Також до присутніх звернувся генерал-хорунжий громадського об’єднання «Десанто-козацький рій» Володимир Мосейко і наголосив на важливості відновлення історичної пам’яті та важливості національно-патріотичного виховання молоді. Приєднався до важливості події Лановецький міський голова Роман Казновецький.

Діти Лопушнянської ЗОШ привітали гостей власною поезією та патріотичними піснями.

З музичним привітанням виступив чоловічий склад академічного камерного хору «Бревіс» Тернопільської обласної філармонії з композиціями «Стояли в лісі повстанці», «Гей, степами», «Ой, чи той кінь стоїть», «Гей, браття, опришки».

Студенти-медики ТНМУ Ілля Сороківський та Андріана Бучко взяли активну участь в організації цього дійства.

Відбулося освячення меморіальної дошки загиблого повстанця Івана Климишина (псевдо Крук) на фасаді Лопушнянської загальноосвітньої школи. Також спрямовано клопотання щодо присвоєння імені Крука цьому навчальному закладу.

Організатори висловлюють слова вдячності директору школи, місцевій громаді та адміністрації університету за підтримку організації цього заходу.

Інформацію подав Ілля Сороківський.