Меню Закрити

Доцент ТНМУ отримав Орден святого великомученика Юрія Переможця

Громадська організація «Інститут досліджень національної спадщини», яка діє в Тернопільському національному медичному університеті упродовж декількох років щоосені організовує заходи в рамках Михайлівських днів. Мета цих днів полягає у глибшому вивченню національної історії, зокрема, відмови від терміну революція в посібниках історії України 1917-1921 роки, заміни його державотворенням, вивченні Конотопської битви 1659 року, яка була вилучена радянською історіографією з програми історії України та дослідженні шляхів козацької, повстанської слави на території Тернопільщини. Також ці заходи спрямовані на відродження культурних і духових традицій нашого краю, ширше вивчення соціально-економічного розвитку Тернопільщини в 1920-30-х роках та її ролі в боротьбі за проголошення незалежності України.

Під час цьогорічних Михайлівських днів активних членів ГО «Інститут  досліджень національної спадщини» Тараса Кадобного та  Василя Ірмійчука було нагороджено «Орденом святого великомученика Юрія Переможця» від Православної церкви України за активну громадську позицію, національно-патріотичну діяльність з молоддю, популяризацію української культури за межами України, активний волонтерський рух, всебічну допомогу бійцям ЗСУ, дослідження та встановлення пам’ятних дошок українським героям в боротьбі з тоталітаризмом.

«Орден святого великомученика Юрія Переможця» є українською недержавною відзнакою, яку започаткувала Православна Церква України для вшанування людей.

Інформацію подала Бучко Андріана.

Світлини Миколи Василечка.