Меню Закрити

Художні твори і рукотвори студентів ТНМУ відправлені на благодійний аукціон у Словаччину

Сьогодні, коли вся Україна захоплюється бойовими подвигами наших військовослужбовців і стійкістю українців, студенти Тернопільського національного медичного університету намагаються всіма способами наблизити перемогу, «воюють» на своїх фронтах.

З метою зібрати кошти для тих, хто тримає оборону на передовій, з ініціативи доцента кафедри мікробіології, вірусології та імунології Олени Покришко та підтримки студентки групи ММ-316 Дарини Юзюк відбувся збір художніх творів, авторами яких є студенти ТНМУ Rida Saher, Tanmay Khandale, Любомир Заремба, а також інші юні художники.

За сприяння працівників Тернопільського обласного художнього музею було виконано оцінну експертизу поданих робіт і відібрано найкращі твори (5 картин і 9 малюнків). У подальшому вони будуть представлені на благодійному аукціоні у Словаччині. Також для «Бандерольки перемоги» студенти ТНМУ передали свої рукотвори – 5 футболок з авторськими малюнками і 22 новорічні кульки, зваляні з вовни. Вироби ручної роботи майбутні медики створювали упродовж низки майстер-класів. Футболки для «Бандерольки перемоги» відбирали і передавали організаторам аукціону Ілона Новаківська і Умер Салам Дар.

Усі кошти, виручені від продажу картин і рукотворів, будуть передані ЗСУ.

Пам’ятаймо, що допомогти наблизити Перемогу може кожен. Важливо лише пам’ятати, що разом ми – сила!

Інформацію надала Дарина Юзюк.Світлини учасників заходів.