Меню Закрити

У ТНМУ відбувся мультиплікаційний тренінг «Вдосконалення педагогічної компетентності: виклики в часі кризи»

Центр вдосконалення педагогічної та фахової майстерності викладачів Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського організував дводенний мультиплікаційний тренінг «Вдосконалення педагогічної компетентності: виклики в часі кризи».

Тренінг відбувся у рамках україно-німецької співпраці THEA Ukraine X, (https://en.fh-muenster.de/WWWeiterbildungen/thea-ukraine-startseite.php) програми професійного розвитку для адміністраторів вищої освіти України у галузі інтернаціоналізації, що поєднує елементи навчання та надає консультативну підтримку в проектному менеджменті. Окрім розвитку навчальних компетенцій та загальних управлінських навичок, необхідних для управління вищою освітою, THEA Ukraine X має на меті налагодження плідного обміну між німецькими та українськими вченими та адміністраторами та створення стійких регіональних мереж в Україні.

Пройшовши конкурсний відбір у грантову програму, викладачка університету, Софія Гусак, пройшла навчання у програмі THEA Ukraine X.

Після чого у співпраці з Ларисою Калачевською, професоркою кафедри публічного управління та адміністрування Сумського національного аграрного університету та Іриною Боровик, доценткою кафедри терапії і сімейної медицини ТНМУ підготували та провели дводенний тренінг для викладачів університету у гібридному форматі.

Перший день тренінгу, 23 листопада 2022 року, відбувся у читальному залі бібліотеки університету, де всі учасники почувались дуже комфортно і затишно, а відповідна атмосфера, можливості для групової роботи сприяли плідній взаємодії.

Комунікативна та педагогічна компетентності, емпатія, техніка активного слухання та ефективного зворотного зв’язку, м’які навики, емоційний інтелект- ключові моменти сесій тренінгу, які вдалось практично відпрацювати  під час групової роботи. Стійкість, адаптивність, гнучкість в часі кризи, пошук ресурсів – заключні акорди оффлайн-сесії.

Наступного дня тренінг проводився на платформі Zoom, де професор Лариса Калачевська детально розповіла про всі можливості роботи на даній платформі і викладачі мали змогу попрактикувати всі її можливості.

Сучасна вища освіта, зокрема дистанційна, вимагає оволодіння цифровими інструментами.  Зокрема, професор Лариса Калачевська, ознайомила нас з особливостями роботи  таких відомих інструментів як Mentimeter, Kahoot, Picker Wheel. Особлива подяка п. Ларисі за чудово підготовлену Kahoot вікторину про наш університет.

Дуже цікавою та інформативною була експертна презентація про фасилітацію онлайн-лекцій та використання цифрових інструментів у груповій роботі.

Отримані знання будуть успішно імплементовані у навчальний процес в університеті.

Організатори та учасники тренінгу висловлюють вдячність адміністрації університету за надану можливість проведення тренінгу, директору бібліотеки за всебічну підтримку в організації тренінгу, професору СНАУ Ларисі Калачевській за отримані знання і цінний досвід.

Дякуємо нашим героїчним захисникам, які дають нам можливість в часі війни працювати над своєю педагогічною компетентністю!

Вистоїмо! Переможемо!

Інформацію підготувала Софія Гусак.

Світлини Миколи Василечка.