Меню Закрити

Студентка ТНМУ разом з Міжнародною антинаркотичною асоціацією організувала лекцію з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі ВІЛ/СНІД

Щороку 1 грудня світова спільнота у Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІД нагадує про небезпеку цього захворювання. Оскільки кількість ВІЛ-інфікованих з кожним роком зростає, тому постійно є необхідність в інформуванні молодшого покоління про це захворювання, адже воно має тяжкі та незворотні наслідки для життя і здоров’я людини.

Студентка п’ятого курсу Тетяна Степанюк разом з представником Міжнародної антинаркотичної асоціації (Тернопіль) Ярославом Рафальським 1 грудня 2022 року організували тематичну лекцію для учнів 10-х класів ТСШ №3.

Організатори заходу розповіли учням про ВІЛ-інфекцію та СНІД, про небезпечність цього захворювання, його поширеність в Україні та світі, шляхи передачі та усі можливі наслідки інфікування. Також школярі отримали поради про те, як вберегти себе від інфікування.

Наркотична залежність посідає друге місце серед шляхів зараження ВІЛ, саме тому обізнаність щодо поширення вірусу цим способом є одним з основних заходів профілактики.

Присутність представника Міжнародної антинаркотичної асоціації стала для школярів не лише цікавою, але й надзвичайно корисною, адже кожен міг поставити запитання та отримати вичерпну відповідь.

Інформацію подала Тетяна Степанюк.