Меню Закрити

Асистент кафедри психіатрії, наркології та медичної психології організувала курс тренінгів для військовослужбовців

3-4 грудня 2022 року асистент кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського Тетяна Іваницька провела курс тренінгів зі стресових реакцій для бойових медиків однієї з військових частин Київської області. Протягом зустрічей були розглянуті теми «Стрес та його форми», «Гостра реакція на стрес», «Техніки допомоги людям, що пережили травматичні події», «Бойовий стрес і бойова втома» та «Посттравматичний стресовий розлад».

У заході взяли участь майже три десятки військовослужбовців. Теми тренінгів супроводжувалися обговоренням і спільними рефлексіями щодо поточних справ у галузі психічного здоров’я.

Кожна людина, контактуючи з військовослужбовцями та цивільними, які намагаються впоратися з емоційними травмами війни, наслідками хвороби або поранення, потребують нашої підтримки і максимальних зусиль. Внесок окремих цивільних і військових фахівців, які ознайомлені з основною небезпекою для психічного благополуччя може підвищити якість охорони ментального здоров’я в нашій країні і допомогти викорінити стереотипи у тих, хто потребує психологічної та психіатричної допомоги. Боротися зі стигматизацією та спонукати солдат шукати підтримки у цьому є вкрай складним завданням. Тому дуже важливо сьогодні спільно долучатися до процесів, які допоможуть зробити важливий крок вперед на шляху до здоров’я і добробуту тих, хто відважно стоїть на обороні нашої країни. Для того, щоб разом наблизити нашу спільну перемогу.