Меню Закрити

Полеміка дискусійного клубу ТНМУ

Дискусійний клуб продовжує свою роботу. У грудні члени Наукового товариства студентів ТНМУ спільно з громадською організацією «Інститут дослідження національної спадщини» – організували наукову дискусію на тему «Евтаназія: за і проти» в онлайн-форматі. Також до дискусії були залучені студенти Національного медичного університету імені О.Богомольця та Полтавського державного медичного університету. У ролі журі були науково-педагогічні працівники нашого університету. Серед них – медики, юристи та філософи. Очолив комісію професор Кравчук Леонід Васильович.

Зараз ми живемо у складний час, в нашій державі триває війна, яка забирає багато життів українських військових та мирних жителів, тому обрана тема набрала ще більшої суперечливості та гостроти бачення. Незважаючи на це, кожна команда подала влучні та правильні аргументи щодо питання евтаназії. Кожна думка мала своє місце та детально розглядалася командами. Учасники підійшли до цього питання відповідально та подали обґрунтовані аргументи як за, так і проти. Обидві команди почерпнули нову корисну інформацію та зробили для себе висновки. В дискусії подавалася інформація щодо держав, які підтримують евтаназію, та ситуацію стосовно цього питання в Україні, а також обговорювалися види евтаназії та, звичайно, наводилися аргументи за та проти. Дискусія пройшла успішно та досить інформативно.

Незважаючи на обставини сьогодення, Дискусійний клуб Наукового товариства студентського вирішив не зупиняти свою роботу, а працювати ще активніше та піднімати найгостріші та найцікавіші питання, які обговорює весь світ.