Меню Закрити

Випускники ТНМУ представлятимуть Україну на «Євробаченні-2023»

Під час цьогорічного фіналу Національного відбору на «Євробачення-2023» переможцями став гурт випускників ТНМУ «TVORCHI» (випускник фармацевтичного факультету Андрій Гуцуляк і випускник факультету іноземних студентів Джефрі Кенні (повне ім’я – Джімо Аугустус Кехінде (Jimoh Augustus Kehinde)). Вони виступлять від України у Ліверпулі на міжнародному пісенному конкурсі. Фінал національного відбору пройшов у київській підземці 17 грудня 2022 року.

У нацвідборі за право виступати на «Євробаченні-2023» змагалися 10 артистів та колективів.

«TVORCHI» знайшли шлях до сердець глядачів і отримали від них 10 балів, а від суддів – 9. Така кількість балів дала їм можливість отримати перемогу у національному відборі конкурсу.

У 2020 році вони вже пробували свої сили у цьому конкурсі і потрапили до півфіналу. Цього разу отримали шанс представити  Україну в Європі.

«TVORCHI» – це тернопільський гурт, заснований у2018 році саунд-продюсером Андрієм Гуцуляком і вокалістом Джеффрі Кенні. За цей короткий час творчої діяльності вони випустили чотири студійні альбоми: «The Parts» (2018), «Disco Lights» (2019), «13 Waves» (2020), «Road» (2021). Виконують пісні українською та англійською мовами. Переможці кількох пісенних премій.

Українська музична премія YUNA-2021 відбулась 12 травня у Національному палаці мистецтв «Україна». Музичний дует Андрія Гуцуляка та Джеффрі Кенні переміг у номінаціях «Найкращий попгурт», «Найкращий альбом» і «Найкращий електронний хіт». У липні 2022 року гурт отримав дві премії YUNA за «Найкраще концертне шоу» та «Найкращу пісню іншою мовою» («Falling»).

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.