Меню Закрити

Студенти ТНМУ розповіли учням «солодку» правду про вейпінг

Студенти п’ятого курсу Андрій Кондратишин (ММ-512) та Владислав Вишневський (ММ-518) організували 18 січня 2023 року міні-лекції «Вся правда про електронні сигарети» для учнів 8-их та 11-их класів у ліцеях №7 та №13 у місті Рівне.

Метою заходу стала пропаганда здорового способу життя серед молодого покоління, озброєння учнів знаннями про шкідливість електронних сигарет, надання практичних рекомендації щодо утримання від шкідливих звичок.

Під час доповіді було наголошено на ризиках впливу нікотину на здоров’я, важливість правильного формування оточення та агресивний маркетинг тютюнових компаній.

«Доведено, що куріння електронних сигарет підвищує ризики хронічних обструктивних захворювань легень, раку легень та серцево-судинних захворювань. Окрім того, регулярне використання ароматизованих рідин, особливо солодких, може створювати серйозні ризики для здоров’я. Оскільки багато з цих рідин є подразниками, що призводять до запалення дихальних шляхів, можуть сприяти розвитку пухлин, роблять організм сприятливим до вірусних захворювань тощо».

Найбільше старшокласників вразило порівняння кількості нікотину у звичайних сигаретах та їх електронних аналогів.

Подібні просвітницькі заходи студенти планують робити надалі задля виховання свідомої української молоді.