Меню Закрити

Волонтери ТНМУ виготовили понад 700 окопних свічок упродовж січня і отримали підтримку з Польщі та Італії

24 січня 2023 року до волонтерів Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського, які виготовляють окопні свічки, завітали учні восьмого класу Тернопільської загальноосвітньої школи №13. Студенти з команди «бойових» мурашок з великим натхненням поділилися своїм досвідом виготовлення окопних свічок. Сьогодні важливо забезпечити військових джерелами світла і тепла, адже часто на нульовому рубежі це є єдиним засобом для зігрівання в бліндажі і підігрівання їжі.

Кожен школяр виготовив по 2-3 свічки і спробував залити їх парафіном. Діти були активні, зацікавлені і допитливі. Загалом учні виготовили 50 свічок.

Приємно, що гості наших «бойових» мурашок виявили бажання виготовляти окопні свічки вдома і приносити їх в ТНМУ, щоб наші волонтери передали їх військовим. Дякуємо вчителям за активну участь і допомогу в організації волонтерської роботи.

Майстер-клас для школярів провели студенти медичного факультету Богдана Довгалюк, Ілона Новаківська, Дарина Юзюк.

Упродовж січня (місяць ще не завершився) наші волонтери виготовили понад 700 свічок, якими вже користуються наші захисники. Ці джерела світла і тепла постійно потрібні на фронті, тому тільки-но парафін у свічці вистигне, як все ретельно пакується в ящики і відсилається військовим.

Потужно допомогли викладачі і учні Тернопільської музичної школи №2 імені М.Вербицького, які передали нашим волонтерам 617 заготовок. Цими свічками користуються представники ЗСУ під Бахмутом. Дякуємо директору музичної школи Василю Ковалю, який згуртував колектив на таку важливу волонтерську роботу, а також викладачці закладу Нелі Іваноньків, яка є ініціатором цього процесу.

Волонтери ТНМУ висловлюють щиру подяку українцям з Олбії (Італія) за переданий парафін і бляшанки. Дуже приємно відчувати підтримку української діаспори в Італії і знати, що світ об’єднується для наближення нашої перемоги. До нашої «лабораторії» світла і тепла матеріали з Італії доставили перевізники з Тернополя (Андрій Богів) , а Степан Маціпура уже безпосередньо передав нам.

Активно підтримують волонтерів ТНМУ і громадяни Польщі. Під час зимових канікул студентка і активна волонтерка нашого університету Ілона Новаківська перебувала в гостях у Польщі. Приємним сюрпризом стало те, що коли вона поверталася додому, то до автобуса небайдужі громадяни цієї країни принесли їй декілька ящиків свічок як матеріали для виготовлення окопних свічок. Ми щиро дякуємо полякам за небайдужість та підтримку ЗСУ, зокрема Марії та Анджею Вуйцік.

Волонтерська команда з виготовлення окопних свічок також висловлює подяку жителям Тернополя, які упродовж новорічно-різдвяних свят принесли багато бляшанок, картону та інші матеріали.

Робота наших волонтерів об’єднує українців у різних країнах, об’єднує громадян інших держав і громадян України в її межах. Працюємо далі і тримаємо стрій!

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини волонтерів ТНМУ.