Меню Закрити

ТНМУ займає перше місце серед медичних вишів України у зимовій версії рейтингу Webometrics

У перший день лютого 2023 року опубліковано нову версію рейтингу Webometrics (Ranking Web of Universities – https://webometrics.info/en/Europe/Ukraine%20), який відображає діяльність закладів вищої освіти упродовж другого півріччя 2022 року. У ній Тернопільський національний медичний університет посів перше місце серед медичних вишів України та десяте серед понад 200 українських закладів вищої освіти. У зимовій версії рейтингу проаналізовано роботу понад 31 тисячу ЗВО світу.

При визначенні позиції університету в рейтингу розробники враховують такі показники:

Visibility (видимість) – кількість зовнішніх джерел, які містять зворотні посилання на веб-сторінки установи – розраховується за показниками інструментів Ahrefs та Majestic – 50%.

Transparency (прозорість) – кількість цитат топ-авторів установи за Google Scholar Citations – 10%.

Excellence (якість) – кількість статей дослідників установи, які входять до 10% найбільш цитованих у 27 дисциплінах за розрахунками Scimago – 40%.

Рейтинг Webometrics укладається з 2004 року однією з найбільших наукових установ Європи – Національною дослідницькою радою Іспанії.

Головною метою рейтингу є сприяння академічній присутності в Інтернеті, підтримання відкритого доступу для значного збільшення передачі наукових і культурних знань в університетах світу.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.