Меню Закрити

Асистентка кафедри психіатрії, наркології та медичної психології взяла участь у семінарі «Життя після війни. Подолання посттравматичного синдрому»

11 лютого 2023 року асистентка кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Тернопільського національного медичного університету Тетяна Іваніцька взяла участь у семінарі «Життя після війни. Подолання посттравматичного синдрому». Захід був організований громадською організацією «Ти сам собі країна» і відбувався в Києві у «Vcentri HUB: Шевченківський».

У панельній дискусії брали участь олімпійська чемпіонка, громадський діяч, заслужений майстер спору Стелла Захарова, голова ГО «Ти сам собі країна» Володимир Ваврикович, директорка Центру психічного здоров’я та реабілітації ветеранів «Лісова поляна» Ксенія Возніцина, голова ГО «Міжнародна асоціація майбутнього України» Ганна Дугінець та практичний психолог Анатолій Байда.

Відвідали захід військовослужбовці ЗСУ, представники громадських об’єднань та юридичних установ, студенти, а також небайдужі представники громадськості.

Під час заходу було розглянуто питання реадаптації та ресоціалізації до цивільного життя військовослужбовців, психологічної реабілітації внутрішньо переміщених осіб та інших людей, для яких війна стала психотравмуючим досвідом. Активна дискусія відбулася стосовно психосоціальних питань повернення до мирного життя тих, хто тривалий час був змушений перебувати у зоні бойових дій.

Під час завершення семінару було оголошено про створення робочої групи, до якої увійшли психологи, психотерапевти, психіатри, лікарі-реабілітологи, громадські діячі, волонтери та представники влади. Ця група орієнтована на напрацювання програми реабілітації для постраждалих різних соціальних та вікових категорій, внаслідок війни в Україні.

Інформацію подала Тетяна Іваніцька.