Меню Закрити

Лекції про вплив повсякденного стресу на організм

9 лютого 2023 року кафедра психіатрії, наркології та медичної психології Тернопільського національного медичного університету разом зі студентами кураторської 489 групи провели психоосвітні заходи щодо впливу повсякденного стресу на організм.

Протягом дня організатори прочитали лекції для студентів медичного факультету та пацієнтів відділення неврозів КНП «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» ТОР, допомогли визначити індивідуальну стресостійкість учасників за допомогою стандартизованих опитувальників, а також поділилися техніками для боротьби зі стресом.

Під час заходу було обговорено питання природи виникнення стресу, його вплив на фізичний та психологічний стан людини, розглянуто, так звані, чинники стресу, або стресові фактори та типи реакції організму на стрес. Присутні мали змогу переглянути короткі відео про вплив стресу на функціонування мозку людини та її тіло.

Кожен із присутніх розповів про ті способи розслаблення та відновлення власних сил, енергії та внутрішнього спокою, які використовує зараз, або були ефективними у минулому чи ті, які хотіли  б використати у майбутньому.

Життя – це постійне джерело змін, тому повністю  викорінити стрес неможливо, але в наших силах влаштувати його так, щоб вміти справлятися з стресовими ситуаціями та зменшити їхній негативний вплив на власне здоров’я та самопочуття. Психоосвітні заходи в контексті боротьби зі стресом мають у цьому питанні визначне місце.