Меню Закрити

Кафедра психіатрії, наркології та медичної наркології організувала заняття з арт-терапії для пацієнтів психіатричного відділення

20 лютого 2023 року кафедра психіатрії, наркології та медичної психології Тернопільського національного медичного університету в співпраці зі студентами кураторської 490-ї групи організували захід з арт-терапії для пацієнтів психіатричного відділення КНП «Тернопільська обсласна клінічна психоневрологічна лікарня» ТОР. Захід включав глинотерапію і музикотерапію та мав на меті допомогти пацієнтам, які знаходяться у важкому психоемоційному стані.

Під керівництвом студентів-медиків та працівників кафедри, учасники заняття змогли зайнятись творчістю з глини та відчути взаємодію з музикою. Пацієнти висловили своє задоволення від заняття та наголосили на тому, що це допомогло їм відволіктися від проблем та зосередитися на власному творчому потенціалі.

Захід отримав позитивні відгуки як від пацієнтів, так і від студентів, які залучались до організації та проведення події. Організатори планують проводити подібні заходи на регулярній основі, допомагаючи пацієнтам зняти стрес та відчути позитивні емоції.

Арт-терапія є важливим інструментом в роботі з пацієнтами, які мають проблеми з психікою, оскільки вона може допомогти їм виразити та зрозуміти свої емоції, почуття та думки.

Загалом, арт-терапія є важливим компонентом комплексного лікування психічних захворювань, допомагаючи пацієнтам зосередитися на позитивних аспектах свого життя та розвивати свої творчі здібності.