Меню Закрити

Команда ТНМУ взяла участь у дослідницькому та комунікаційному ретриті «Research and communication retreat»

Команда  Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського у складі проректора закладу вищої освіти, професора Івана Кліща, доцентів Наталії Потіхи, Оксани Сидоренко, Ірини Боровик, Софії Гусак та Наталії Галіяш взяла участь у дослідницькому та комунікаційному ретриті «Research and communication retreat», організованого  Україно-швейцарським проєктом «Розвиток медичної освіти в Україні», який відбувся 21-22 лютого 2023 року у Львові. Основною мовою заходу була англійська.

Дослідницьку команду нашого університету представили кандидати медичних наук: Наталія Бількевич, Оксана Сидоренко,  Ірина Боровик, Софія Гусак та Наталія Галіяш – лідер команди з проектом «Students insights for advanced medical communication curriculum design».

Запрошеним науковим консультантом нашого проєкту  є міжнародний експерт, доктор філософії, Wim Groot, професор економіки охорони здоров’я, професор освіти, заснованої на свідченнях Маастрихтського університету.

У доповіді професора Віма Гроота на тему «Advantages and drawbacks of value based health care» («Переваги та недоліки цінносно-орієнтованої системи охорони здоров’я») представлено  нові підходи до організації охорони здоров’я в Нідерландах, а також ідеї та конкретні рішення, які зміни в охороні здоров’я України можуть допомогти «завоювати мир» після перемоги.

Подивитись доповідь Віма  можна  за цим покликом http://surl.li/ezcef

Кирило Безкоровайний, науковий журналіст, популяризатор науки, співзасновник видання «Куншт» представив цікаву доповідь на тему, як популяризувати та комунікувати науку.

Продовженням наукової дискусії на цю тему стала панельна дискусія з експертами «Публікувати чи не публікувати?», ознайомитись з якою можна за покликанням http://surl.li/ezbzm

Захід завершився доповіддю професора Маастрихтського університету на тему «The impact of EU membership on higher education in Ukraine». Переглянути доповідь професора Віма Гроота можна за лінком http://surl.li/ezbyv

Додому ми повернулись з перемогою в конкурсі на найкращу презентацію свого дослідницького проєкту серед інших закладів вищої освіти Харкова, Львова, Чернівців, натхненні новими ідеями та мотивовані втілювати їх.

Висловлюємо вдячність всій команді Україно-Швейцарському проєкту за допомогу і підтримку команди нашого університету у реалізації цього дослідження.

Інформацію на сайт підготували Наталія Галіяш та Софія Гусак.