Меню Закрити

Олімпіада з латинської мови в ТНМУ

21 лютого 2023 року в ТНМУ на кафедрі іноземних мов відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Латинська мова та медична термінологія». У зв’язку з воєнним станом захід організовано в дистанційному форматі. В олімпіаді з латинської мови взяли участь 64 студенти першого курсу медичного, стоматологічного та фармацевтичного факультетів, а також факультету іноземних студентів.

Відповідальні за підготовку та проведення олімпіади професор Надія Федчишин, доценти Галина Паласюк, Тетяна Саварин, Іванна Ворона, Ярина Нахаєва, Роман Коцюба підготували завдання, класифіковані за рівнями складності. Новацією цьогорічної олімпіади стало виконання конкурсних завдань, які містили тестові завдання закритого типу, завдання відкритої форми, творчі завдання, які демонстрували знання з лінгвокультурології. Конкурсні завдання базувались на усвідомленні важливого значення формування термінологічної компетентності майбутніх лікарів і визначальної ролі латинської мови як міжнародної мови науки. 

Для оцінювання конкурсних робіт обрано журі у такому складі: професор Надія Федчишин (голова журі), доценти Галина Паласюк, Тетяна Саварин, Іванна Ворона, Ярина Нахаєва, Роман Коцюба.

Результати олімпіади засвідчили належний фаховий рівень латиномовної підготовки студентів, високий ступінь сформованості практичних умінь і навичок, добрий творчий потенціал майбутніх фахівців медицини, стоматології, фармації.

Переможці І етапу визначалися в 4-х категоріях: 1) конкурсанти, які навчаються за спеціальністю «Медицина»; 2) конкурсанти, які навчаються за спеціальністю «Стоматологія»; 3) конкурсанти, які навчаються за спеціальністю «Фармація»; 4) студенти-іноземці англомовної форми навчання.

У напруженій боротьбі найкращі результати серед студентів медичного факультету (спеціальність «Медицина») показали:

1 місце – Михайло Ярема (ММ-110)

2 місце – Денис Білецький (ММ-127)

2 місце – Захар Серветник (ММ-115)

2 місце – Анастасія Слободян (ММ-121)

3 місце – Юліана Зелененька (ММ – 102)

3 місце – Дарина Волянська (ММ – 102)

3 місце Василина Царик (ММ – 110)

Найкращі результати серед студентів медичного факультету (спеціальність «Фізична терапія, ерготерапія»):

1 місце – Юлія Фурдик  (МТ-101)

2 місце – Орест Новосядлий (МТ-103)

Найкращі результати серед студентів стоматологічного факультету:

1 місце – Христина Караневич (СС-102)

2 місце – Ольга Клімова (СС-107)

3 місце – Ілона Федак (СС-102)

Найкращі результати серед студентів фармацевтичного факультету:

1 місце Дар’я Мартищенко(ФФ-101)

2 місце – Анастасія Сорокопуд (ФФ-102)

         Найкращі результати серед студентів факультету іноземних студентів:

1 місце – Юлія Беата Скіба (Польща) (ММ-130)

1 місце – Юлія Тарарако (Польща) (СС-113).

27 лютого 2023 року у бібліотеці ТНМУ відбулося підбиття підсумків та оголошення результатів олімпіади. Під час церемонії нагородження переможців із привітальними словами виступили завідувач кафедри іноземних мов професор Надія Федчишин та доцент Галина Паласюк. Усі учасники олімпіади отримали відзнаки та пам’ятні сувеніри.

Вітаємо всіх учасників та бажаємо подальших творчих звершень! Інформацію подала Тетяна Саварин