Меню Закрити

Практичне заняття з латинської мови для тернопільських школярів

1 березня 2023 року у Тернопільській загальноосвітній школі №15-медичний ліцей у 10-А класі відбулося відкрите практичне заняття з латинської мови. Доцент кафедри іноземних мов Тернопільського національного медичного університету Коцюба Р.Б. разом зі своєю кураторською 129-ю групою медичного факультету підготували для школярів презентацію на тему «Медичні заклади Чорнобиля: до та після аварії», у якій детально і цікаво було представлено маловідомі факти про лікарні, морги та інші медичні заклади, про вплив радіоактивних речовин на здоров’я населення та ін.  

Під час презентації були використані латинські терміни, про що було проінформовано учнів і їхнє завдання було уважно їх слухати і занотовувати. Після закінчення презентації учням було роздано кросворди з зашифрованими латинськими словами, які були представлені у презентації. Завдання учнів – якнайшвидше і правильно розгадати кросворд.

Найактивніших учнів, які швидко виконали завдання було нагороджено заохочувальними призами.

Студенти 129-ї групи також поділилися враженнями з учнями про навчання в університеті, зокрема закцентувавши увагу на важливості вивчення латинської медичної термінології, яка є необхідною і дуже корисною при вивченні інших дисциплін та у професійній діяльності лікаря.