Меню Закрити

Представники ТНМУ взяли участь воркшопах про цінності людського капіталу

23-24 лютого 2023 року у Львові відбулася зустріч «Точки дотику: медична освіта і практична медицина» в рамках Україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти». Під час воркшопів обговорювалися питання цінності людського капіталу у воєнний час та в період повоєнної відбудови країни. Особлива увага усіх учасників була прикута до діалогу між освітянами, розробниками освітніх програм в закладах вищої освіти, лікарями, медичними сестрами та роботодавцям.

У фокусі обговорення був випускник медичного вишу, його компетентності, які закладені в освітніх програмах й відповідність останніх сучасним вимогам і очікуванням роботодавців. Також було обговорено компетентності, якими б мав володіти бакалавр та магістр медсестринства для успішної і конкурентноспроможної реалізації себе на ринку праці. Учасники дискутували з актуальних питань щодо підготовки медсестер на третьому рівні вищої освіти.

Зустріч освітян, практикуючих лікарів і роботодавців стала майданчиком для отримання зворотного зв’язку, пошуку і прийняття рішень для змін в підходах до формування освітніх програм. Учасниками проєкту з боку Тернопільського національного медичного університету стали завідувач кафедри загальної хімії, керівник робочої групи з медичної освіти Григорій Загричук, завідувач кафедри фармакології з клінічною фармакологією, гарант освітньої програми «Медицина» Олександра Олещук, директор навчально-наукового інституту медсестринства, гарант освітньої програми другого рівня вищої освіти зі спеціальності «Медсестринство» Світлана Даньчак, доцент кафедри невідкладної медичної допомоги, координатор проєкту Оксана Сидоренко.

Інформацію подала Світлана Даньчак.