Меню Закрити

У ТНМУ відбулася зустріч з нагоди 300-річчя Григорія Сковороди

Студенти і викладачі Тернопільського національного медичного університету змогли душею доторкнутися до тих світочів думки і слова, за якими можна вимірювати пульс української держави. А дух нашої державності формували Тарас Шевченко, Григорій Сковорода, Леся Українка, Іван Франко. Сьогодні в Україні багато заходів присвячені пам’яті Григорія Сковороди з нагоди 300 років з дня його народження. Його мудрість і духовні настанови не втратили актуальності і до нинішніх днів. 

На запрошення ГО «Інститут дослідження національної спадщини» до ТНМУ завітали, щоб поділитися своїми думками та напрацюваннями, директор видавництва «Саміт-Книга» Ігор Степурін, екс-віце-прем’єр України з гуманітарних питань, громадський діяч, політик Микола Томенко, депутат Верховної Ради України 6-го і 7-го скликання, журналіст, телеведучий, громадський та політичний діяч Олесь Доній, історик Леонід Чупрій , а також академік , основоположник консервативного руху в Україні Павло Гай-Нижник.

Цю зустріч прикрасили творчі номери від Тетяни Ярьоменко, яка прочитала власний вірш «Сьогодення», квартету у складі студентів Тернопільського медичного університету Марти Струк, Катерини Біяк, Тетяни Шевчук та Вікторії Лисецької з українською народною піснею «Летіла зозуля», учениці 9 класу Ангеліни Коваль з піснею «Свіча».

Вчителька української літератури ЗОШ №13 імені Андрія Юркевича Ірина Лилик і учениця 9 класу Уляна Кобліанідзе представили невелику мініатюру про Григорія Сковороду.

Гості і учасники цієї зустрічі  насолодилися виступом академічного камерного хору «Бревіс» Тернопільської обласної філармонії.

Інформацію надав доцент Тарас Кадобний.

Світлини прес-секретаря ТНМУ Яніни Чайківської.